TG Law

TG Law B.V. is opgericht door Tim Grundmeijer. Tim heeft rechten gestudeerd aan de universiteit van Leiden. Naast zijn master staats- en bestuursrecht, heeft hij ook zijn bachelor bestuurskunde gehaald. Tim is in 2009 beëdigd als advocaat en is zijn loopbaan begonnen bij NautaDutilh. Na ruim zes jaar maakte hij de overstap naar Van Doorne om in 2018 zijn eigen kantoor te beginnen. Per 1 oktober 2022 is Tim geen advocaat meer en is hij verder gegaan als legal counsel / juridisch adviseur.

Tim is gespecialiseerd in het bestuurs(proces)recht, het omgevingsrecht en het mijnbouwrecht. Veelzijdige rechtsgebieden met een hoge actualiteitswaarde waar belangen van veel partijen samenkomen. Denk bijvoorbeeld aan binnenstedelijke ontwikkelingen, de aanleg van infrastructuur en milieubescherming. In dit speelveld heeft Tim overheden en private partijen geadviseerd en partijen bijgestaan in procedures bij de Afdeling bestuursrechtspraak, de bestuursrechter en de civiele rechter. Vanuit een omgevingsrechtelijk perspectief adviseert Tim tevens bedrijven, private equity-huizen en banken bij vastgoedtransacties. Inmiddels is Tim ook vertrouwd met het mijnbouwrecht en projecten op het gebied van new energy (offshore CO2 opslag, waterstofproductie en synergieën tussen windparken en hergebruik van mijnbouw platforms).

Tim heeft vier jaar zitting gehad in de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Bloemendaal en is op dit moment vaste auteur voor Kluwer Smartnewz. Daarnaast had hij ten tijde van zijn dienstverband bij Van Doorne een vermelding in de Legal 500 (2019).