TG Law

TG Law is opgericht door Tim Grundmeijer. Tim heeft rechten gestudeerd aan de universiteit van Leiden. Naast zijn master staats- en bestuursrecht, heeft hij ook zijn bachelor bestuurskunde gehaald. Tim is in 2009 beëdigd als advocaat en is zijn loopbaan begonnen bij NautaDutilh. Na ruim zes jaar maakte hij de overstap naar Van Doorne om in 2018 zijn eigen kantoor te beginnen.

Tim is gespecialiseerd in het bestuurs(proces)recht en in het omgevingsrecht. Twee veelzijdige rechtsgebieden met een hoge actualiteitswaarde waar belangen van veel partijen samenkomen. Denk bijvoorbeeld aan binnenstedelijke ontwikkelingen, de aanleg van infrastructuur en milieubescherming. In dit speelveld adviseert Tim overheden en private partijen en staat hij partijen bij in procedures bij de Afdeling bestuursrechtspraak, de bestuursrechter en de civiele rechter. Vanuit een omgevingsrechtelijk perspectief adviseert Tim tevens bedrijven, private equity-huizen en banken bij vastgoedtransacties. Inmiddels heeft hij ook de nodige ervaring opgedaan in het onderwijsrecht, het natuurbeschermingsrecht en het mijnbouwrecht.

Tim heeft vier jaar zitting gehad in de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Bloemendaal en is op dit moment vaste auteur voor Kluwer Smartnewz. Daarnaast had hij ten tijde van zijn dienstverband bij Van Doorne een vermelding in de Legal 500 (2019).